alt

Brand appartementencomplex Eisingahof Dordrecht

Donderdagmiddag 22 april is er rond 16.00 uur een keukenbrand gemeld op de 3e verdieping van een apartementencomplex aan de Eisingahof in Dordrecht. In verband met de verspreiding van de rook zijn meerdere brandweereenheden opgeroepen. De brandweer ontruimt en controleert de woningen boven en onder het brandadres. De ambulancedienst en de gemeente Dordrecht zijn opgeroepen voor opvang van de bewoners.

Updates

Stapsgewijs worden de gecontroleerde woningen van de overige verdiepingen vrijgegeven. In totaal zijn 3 woning onbewoonbaar geworden na deze brand. De verdere afhandeling van dit incident wordt overgedragen aan stichting Trivire, stichting Salvage en de gemeente.
Na controle op koolmonoxide zijn de woningen van de eerste twee verdiepingen vrijgegeven. De overige woningen worden zorgvuldig nagelopen en op teken van de brandweer stapsgewijs vrijgegeven. In afwachting hierop is het kantoor van stichting Trivire aan de Calistolaan open voor de bewoners. De woning van de keukenbrand is onbewoonbaar en enkele naast gelegen woningen hebben rook, roet en waterschade. In samen werking met Stichting salvage wordt dit in beeld gebracht.
Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Alle nabijgelegen woningen worden geventileerd en gecontroleerd op koolmonoxide. In afwachting op deze controle is voor de bewoners de nabij gelegen sporthal geopend. Er zijn geen gewonden gevallen. Een mevrouw is nagekeken door de ambulance maar behoefde geen verdere zorg.