alt

Brand bedrijfspand Het Tasveld Hendrik-Ido-Ambacht

De brandweer is zaterdagochtend uitgerukt naar Het Tasveld in Hendrik-Ido-Ambacht. In een bedrijfspand aan die straat is brand uitgebroken. Er zijn rond 10.30uur nog geen vlammen zichtbaar, maar er is een dusdanige rookontwikkeling vanuit het pand dat opgeschaald is naar ‘grote brand’.

Updates

Het sein ‘brand meester’ is gegeven. De betrokken panden worden nog gecontroleerd en geventileerd. Eigenaren van bedrijven worden bijgepraat door brandweer en gemeente. De stichting Salvage is namens de verzekeraars aanwezig voor afhandeling van de schade.
De isolatie in het dak bestaat uit schuimplaten (EPS). Deze kunnen bij verbranding een brandbare damp afgeven. Dit levert gevaar op voor de brandweerlieden in het pand. Daarom wordt er extra geventileerd, waarna de branduitbreiding in het dak gestopt kan worden door er sleuven in te frezen.
De brand zit momenteel met name in het dak. De isolatie onder het dak brandt. Om deze brand te bestrijden is een extra hoogwerker opgeroepen.
Het dak van het bedrijfspand staat in brand. De rook van de brand trekt over het bedrijfsterrein. Rook is nooit gezond, blijf uit de rook, en dat geldt ook voor mensen die komen kijken. Er zijn nog extra brandweereenheden gealarmeerd.