alt

Brand bij Hema Oud-Beijerland

De brandweer is gealarmeerd voor een brand bij de Hema aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland. Er is melding gemaakt van van rook uit de meterkast. De Hema is inmiddels ontruimd en de brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse.

Updates

Er is nog wat CO gemeten op de bovenste verdieping en in enkele woningen. De brandweer is bezig met ventileren en het verrichten van verdere metingen. Er zijn verder gelukkig geen slachtoffers gevallen bij het incident. Einde berichtgeving.
Het sein ‘brand meester’ is inmiddels gegeven. Het betrof een brand in de meterkast op de beneden verdieping. Er is vooral veel rookschade in het pand. De brandweer blijft met een aantal voertuigen ter plaatste voor enkele nabluswerkzaamheden en controle. Alle andere eenheden gaan retour naar de kazernes.
De brandhaard is inmiddels gevonden. De brandweer inspecteert nu het pand om te kijken of er in andere ruimtes of op andere plekken nog sprake is van rookvorming of branduitbreiding. De ambulance kijkt een aantal mensen na in verband met rookinademing.
Op dit moment is de brandweer op zoek naar de brandhaard. Er komt nog steeds rook uit het pand. Advies is om uit de rook te blijven. Rook is namelijk nooit gezond. Heeft u last van de rook? Sluit dan uw ramen en deuren en zet de (mechanische) ventilatie uit.
Er is sprake van veel zwarte rookvorming in het pand. In verband met de complexiteit van het incident is er opgeschaald naar grote brand. Bent u in de buurt van de incident locatie? Geef hulpdiensten de ruimte.