alt

Brand Daltonstraat Dordrecht

De brandweer is uitgerukt voor een brand aan de Daltonstraat in Dordrecht. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Updates

Het incident is meester. De brandweer blijft nog wel even ter plaatste met een tankautospuit voor wat nabluswerkzaamheden en krijgt vanuit Veiligheidsregio Midden & West Brabant hulp met ventileren met een grote ventilator.
De brandweer heeft ventilatiegaten gemaakt bij de roldeuren van de loods en is continu aan het ventileren, met als doel zoveel mogelijk rook de loods uit te krijgen.
Het betreft een loods met voertuigen. De brandweer heeft de vuurhaard voor nu voorlopig onder controle. Op dit moment wordt er volop geventileerd en er wordt gekeken hoe de brandweer het best bij de brand kan komen voor de verdere blussing van de brand.
Het pand is een combinatie van een bedrijfspand en een woning. De brandhaard is gevonden en bevindt zich in de nok. Er is opgeschaald naar grote brand en er zijn extra voertuigen uitgerukt om te helpen bij het bestrijden van de brand.
Bij de brand komt veel rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit. Rook is namelijk nooit gezond.