alt

Brand Doctor van Linden-Tolstraat, Schelluinen

De brandweer is gealarmeerd voor een brand aan de Doctor van Linden-Tolstraat in Schelluinen. Het betreft een schuurbrand van gekoppelde schuren. De brand is uitslaand. Er is opgeschaald naar middelbrand.

Updates

Het sein ‘brand meester’ is gegeven. Een aantal eenheden blijven nog ter plaatse voor de laatste nabluswerkzaamheden. Anderen gaan retour naar de kazerne. Stichting Salvage is opgeroepen om de gedupeerden bij te staan. Einde berichtgeving.
De brand is onder controle. Uiteindelijk hebben 3 van de 4 schuren in brand gestaan en moeten als verloren worden beschouwd. De vierde schuur is aangestraald en heeft brandschade aan de binnenkant. Momenteel verricht de brandweer nabluswerkzaamheden. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
De rook trekt over de snelweg A15. Rijkswaterstaat is hierover in kennis gesteld. Het is druk rondom de incident locatie. Geef hulpdiensten goed de ruimte en luister naar de adviezen, zodat zij goed hun werk kunnen doen. Denk ook aan uw eigen veiligheid.
Bij de brand komt rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet (mechanische) ventilatie uit. Geef hulpdiensten de ruimte en blijf zoveel mogelijk uit de rook. De brand is uitgebreid naar 4 schuren. Er is opgeschaald naar grote brand in verband met de rookontwikkeling.