alt

Brand elektriciteitshuisje Zwijndrecht

Door nog onbekende oorzaak is er brand in een elektriciteitshuisje in de Wattstraat in Zwijndrecht ontstaan. Hierdoor zitten 62 aansluitingen in de omgeving zonder stoom. De aanwezige brandweer heeft oog voor de veiligheid in de omgeving en Stedin werkt aan herstel.

Updates

De oorzaak van de brand aan het elektriciteitshuisje is nog onbekend. Voorafgaand aan de brand zou een korte explosie te hebben plaatsgevonden die in de omgeving te horen was. Korte tijd hebben ruim 60 aansluitingen zonder stroom gezeten. Een uur na de melding was de situatie veilig en heeft de brandweer het incident overgedragen aan netbeheerder Stedin. Deze voert reparatiewerkzaamheden uit waarvan nog onbekend is hoe lang deze zullen duren. Voor informatie kan contact worden opgenomen met het algemene nummer van Stedin.
De brand is geblust en een tijdelijk omleiding verzorgt de stroom. Voor de nog 9 aansluitingen, bedrijven, zonder stroom wordt een aggregaat geplaatst. Deze bedrijven hebben geen vitale functie. Nog onbekend is hoe lang de reparatiewerkzaamheden zulle duren. Voor informatie kan contact worden opgenomen met het algemene nummer van Stedin.