alt

Brand flatgebouw Gorinchem

De brandweer is gealarmeerd voor een uitslaande brand aan de Banneweg in Gorinchem. Het gaat om een flatgebouw bij het Piazzacentrum. Er zijn veel hulpdiensten ter plaatse. Geef hen goed de ruimte. De brand is zeer groot en er komt zwarte rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Rook is nooit gezond.

Updates

Het gaat om negen onbewoonbare appartementen op de tweede etage. De bewoners worden opgevangen en bijgestaan met de schadeafhandeling door stichting Salvage. Daarmee is het incident voor de hulpdiensten afgesloten en keren zij terug naar de kazerne. Einde berichtgeving
De brandweer heeft inmiddels alle verdiepingen van het flatgebouw gecontroleerd. Het merendeel van de bewoners kan veilig terug naar hun woning. Voor de bewoners van de tweede etage wordt onderdak geregeld. Zij kunnen op dit moment niet naar huis.
Bij het incident is een brandweerman licht gewond geraakt aan zijn hand. De bewoner van de woning waar de brand is ontstaan is naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer is op elke verdieping metingen aan het doen. Bij te hoge waarden zal de brandweer gaan ventileren. De brandweer zal hiermee nog wel even bezig zijn. De bewoners worden opgevangen in de Van Rappardhal.
De flat wordt ontruimd en de bewoners worden opgevangen. De brandweer is aan het ventileren om de flat rookvrij te maken.