alt

Brand in boerderij Piershil

Op vrijdagavond is er brand uitgebroken in een schuur met daaraan een woonhuis aan de Molendijk in Piershil. De in de schuur aanwezige paarden zijn in veiligheid gebracht, ook de bewoners van het huis zijn buiten. In verband met de beschikbaarheid van water en de snelle branduitbreiding zijn veel brandweervoertuigen gealarmeerd, onder andere extra pompcapaciteit.

Updates

Na het sein ‘brand meester’ zitten ook de nabluswerkzaamheden erop. Alle eenheden zijn weer retour naar hun kazernes gegaan. Salvage verzorgt de verdere schadeafhandeling. Naar de oorzaak van de brand wordt verder onderzoek gedaan.
Brandweer heeft het sein brandmeester gegeven. De schuur is verloren vergaan. De woning is behouden gebleven, maar heeft rook en waterschade. Salvage ondersteunt de bewoners bij de verdere afhandeling van de schade. De brandweer is nog druk met nablussen. In de omgeving kan overlast van neerdwarrelende rietdeeltjes zijn geweest. Deze deeltjes kunnen opgeruimd worden.
Omdat de schuur een rieten kap had en brand in rieten daken zeer moeilijk te bestrijden is, is ook een specialistisch team van rietbrandbestrijders van brandweer Haaglanden gealarmeerd voor deze brand. Helaas was de brand zo hevig dat hun komst niet meer nodig was.
Voor de brand in Piershil is de brandweer uit alle omliggende plaatsen opgeroepen. Om in het westelijk deel van de Hoeksche Waard ook bij een eventuele tweede brand snel ter plaatse te kunnen zijn, is een Tankautospuit uit Zwijndrecht onderweg naar de kazerne in Oud-Beijerland.