alt

Brand in garagebedrijf Wilhelminahaven Vlaardingen

Een tweede NL Alert is verstuurd om ook iedereen in Spijkenisse voldoende te informeren. Het advies blijft staan: Bij last sluit ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.

Updates

Het sein brand meester is gegeven. Er komt geen rook meer vrij. Brandweereenheden gaan retour kazerne.
Bij de brand staan nog altijd twee hoogwerkers, een schuimblusvoertuig en vier andere blusvoertuigen voor de nabluswerkzaamheden. Het sein brand meester is nog niet gegeven. Wel is de overlast voor de omgeving grotendeels voorbij.
Vanwege deze werkzaamheden blijft ook de Vulcaanweg in Vlaardingen nog afgesloten. Voor de verdere aflossing is nogmaals een peloton brandweer opgeroepen, zodat eerder ingezette hulpverleners vervanging krijgen.
De hulpdiensten worden geholpen door een sloper om ook een deel van het gebouw te slopen. Dit om geen onveilige situatie achter te laten en de brand volledig te kunnen blussen.
De brandweer is nog altijd bezig met de bestrijding van de brand. Er worden verschillende eenheden afgelost. Ook in het pand wordt geblust. De verwachting is dat dit nog wel even zal duren.
Bij de brand komt nog maar weinig rook vrij. Heb je geen last meer van rook of stank? Dan kunnen ramen en deuren weer open! Mechanische ventilatie kan weer worden ingeschakeld.
Inmiddels heeft de brandweer het volledige pand kunnen controleren. Er is binnen gelukkig niemand meer aangetroffen.
Daarnaast is een nieuw peloton onderweg van onze zuiderburen uit Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid om mensen af te lossen. Geef deze hulpdiensten de ruimte, zeker met de huidige verkeersdrukte.
Het eerste peloton is inmiddels afgelost door vier verse eenheden van Brandweer Haaglanden. Bedankt voor deze burenhulp!
We krijgen vragen van mensen waarom de sirenes niet zijn ingezet. Dit is niet gedaan omdat er geen sprake was van acuut gevaar in de omgeving, maar stankoverlast. In deze animatie is te zien hoe we mensen alarmeren: https://www.youtube.com/watch?v=vwRUkBA5cSA
Dankzij massale inzet van de hulpdiensten komt inmiddels veel minder rook vrij. Stankoverlast in de omgeving houdt echter nog aan. Het advies blijft gelden: heb je er last van, sluit dan ramen en deuren en blijf binnen.
Bij de bestrijding van de brand is de brandweer ook druk met het controleren van woningen in het blok dat bij de brand is betrokken. Hierbij zijn twee mensen met een autoladder gered. Ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoeven niet naar het ziekenhuis.
Tegelijk met het versturen van de eerste NL Alert om 9.20 uur is door de meldkamer op afstand ook de ventilatie van alle aangesloten gebouwen in de omgeving uitgeschakeld. Dit betreft vooral Spijkenisse, Hoogvliet, Pernis, Rhoon en een deel van Rozenburg.
Bij de brand hebben drie mensen rook binnengekregen. Deze drie personen zijn door ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle.