alt

Brand in het buitengebied van Heinenoord

Maandagnacht is er brand uitgebroken in een grote stapel wilgenhout. Met veel materieel wordt de brand bestreden. In verband met de rook worden er in het dorp metingen verricht. Deze leveren geen afwijkingen op. Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren.

Updates

De brand is uit. Het materieel wordt opgeruimd en de eenheden zullen teruggaan naar de kazernes. Einde berichtgeving op ZHZ Veilig.
De brand is uit. Het materieel wordt opgeruimd en de eenheden zullen teruggaan naar de kazernes. Einde berichtgeving op ZHZ Veilig.
Aan het begin van de nacht is 1 collega van de brandweer licht gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. We zijn blij te kunnen melden dat de collega weer thuis is.
De asdeeltjes kunt u vergelijken met de resten uit een vuurkorf. De asdeeltjes kunnen van gladde voorwerpen met water afgespoeld worden. Bekleding of zachte voorwerpen kunt u (zacht) af te borstelen.
De brand zal de komende uren gecontroleerd uitbranden. Meetploegen blijven komende tijd metingen verrichten in Heinenoord en in Poortwijk (Oud Beijerland). Advies is om uit de rook te blijven voor uw gezondheid.
De komende uren zal het fietspad tussen de Heinenoordtunnel en de Buitendijk ter hoogte van de Molenweg afgesloten zijn.
Het bestrijden van de brand zal nog langere tijd duren en daarmee ook de overlast van brandgeur en neerkomende asdeeltjes. Houdt rekening met deze overlast. Blijf voor uw gezondheid zoveel mogelijk uit de rook.
De wilgentakken branden nog. Daarbij komen asdeeltjes vrij die door de toegenomen wind worden meegenomen en in de dorpskern van Heinenoord terechtkomen. Advies blijft: bij overlast ramen en deuren sluiten
Er ontstaat meer rookontwikkeling. Bewoners uit de kernen van Oud Beijerland en Heinenoord ervaren deze rookoverlast. Sluit ramen en deuren bij overlast.