alt

Brand in woning Parallelweg Sliedrecht

Er woedt brand in een woning aan de Parallelweg in Sliedrecht. Brandweer en overige hulpdiensten ter plaatse.

Updates

De brandweereenheden zijn inmiddels ingepakt en terug in de kazernes. De wegafzettingen aan de Parallelweg zijn opgeheven. Het was de tweede melding binnen 24-uur op dit adres, de 1e melding betrof een schoorsteenbrand. Naar de oorzaak van deze brand wordt onderzoek gedaan. Einde berichtgeving.
Het sein ‘brand meester’ is gegeven. De brand is onder controle. Brandweer nog bezig met nabluswerkzaamheden. De eerste eenheden keren terug naar hun kazerne.
De logistiekeenheid is ter plaatse. Zij voorzien de hulpverleners van eten en drinken, maar ook schone bluskleding en nieuwe ademlucht.
Burgemeester Van Hemmen is aanwezig en spreekt met de gedupeerden. Voor deze mensen is Stichting Salvage in kennis gesteld om hen bij te staan in de afhandeling van de schade.
Brandweer druk bezig om het isolatiemateriaal te verwijderen. De rookoverlast is sterk afgenomen. Team Brand-en incidentonderzoek doet onderzoek naar oorzaak van deze brand.
De Parellelweg is vanwege de (blus)werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de rotonde N482 en Ringersstraat.
De brand woedt in het isolatiedeel van het dak en is daardoor lastig te bestrijden. Drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een specialistisch blusteam uit Rotterdam ter plaatse. Er wordt hard gewerkt om branduitbreiding naar de zolderetage te voorkomen.
Alle bewoners zijn veilig naar buiten gekomen. Bij de brand komt veel rook vrij. De rook trekt de polder in richting Wijngaarden. Bij rook- of stankoverlast: sluit ramen/ deuren en schakel ventilatie uit.
De brand is lastig te bereiken. Daarom worden met behulp van een hoogwerker dakpannen verwijderd. Ook is een blussysteem (coldcutter) vanuit de buurregio Rotterdam-Rijnmond onderweg. Met dit systeem kunnen we door muren/daken blussen.
De brand woedt in het dak van een vrijstaande woning. Brandweer heeft opgeschaald naar ‘grote brand’.