alt

Brand M.H. Trompweg Dordrecht

Rond 00.20 uur 's nachts is er een brand uitgebroken in een flat aan de M.H. Trompweg in Dordrecht. De brand is uitslaand. Er is opgeschaald naar Grip 1. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse. Geef hen goed de ruimte.

Updates

De laatste nabluswerkzaamheden zijn verricht en de brandweer heeft het incident overgedragen aan de Politie en Stichting Salvage. Zij ontfermen zich over de getroffen bewoners. Einde berichtgeving
De bewoners van de verdiepingen 9, 10, 11 en 12 keren terug naar het woonadres, maar worden opgevangen in de recreatieruimte dat nu ingericht is met veldbedjes. Hun woningen zijn nog niet begaanbaar.
De woningen op de verdiepingen 9, 10, 11 en 12 zijn onbewoonbaar verklaard. Voor de getroffenen wordt onderdak geregeld door Stichting Salvage
De bewoners van de woningen tot en met de 8e verdieping kunnen terugkeren naar hun woning. Vervoer vanaf de opvanglocatie wordt door inzet van bussen geregeld.
Brandweer heeft sein ‘brand meester’ gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is. Nablussen gaat nog enkele uren duren.
De burgemeester van Dordrecht is aanwezig op locatie en vertrekt ieder moment naar de opvanglocatie voor het betuigen van steun voor alle getroffenen.
De brandweer verricht metingen op de lager gelegen verdiepingen. Bij te hoge waarden zal de brandweer gaan ventileren.
De brand is uitgeslagen naar het dak. De brandweer is druk bezig met het bestrijden van de brand. De verwachting is dat dit nog enkele uren kan duren.
Stichting Salvage is onderweg voor het opvangen en bijstaan van de bewoners in de afhandeling van de schade
Ontruiming is in volle gang. Bewoners worden met bussen van Qbuzz gebracht naar opvanglocatie hotel vd Valk in Dordrecht. Meerdere mensen worden door de ambulance nagekeken op rookinhalatie.
De brand slaat van de 11e uit naar de 12e verdieping, ook de zijkant van de flat is aan het branden. Geef hulpdiensten de ruimte en kom niet naar de locatie toe.
De flat wordt ontruimd en de bewoners worden opgevangen in hotel vd Valk in Dordrecht.
Bij de brand komt veel rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Rook is nooit gezond.