alt

Brand Troelstraweg Dordrecht

De brandweer is uitgerukt voor een brand aan de Troelstraweg in Dordrecht. Het dak van een portiekflat staat in brand. De brandweer heeft opgeschaald naar Zeer Grote Brand en voor afstemming tussen hulpdiensten is coördinatiealarm 'GRIP 1' afgegeven.

Updates

De gemeente regelt dat het pand vannacht beveiligd wordt. Morgenochtend zorgt Trivire er met de aannemer voor dat de woningen afsluitbaar worden gemaakt. Brandweer blijft nog even ter plaatse voor nacontrole. Einde berichtgeving.
De brandweer heeft het pand vrijgegeven zodat bewoners onder begeleiding van de brandweer, politie en Salvage een ronde door de woning kunnen maken. Er wordt gekeken naar huisvesting voor degenen die niet bij familie terecht kunnen.
De brandweer is bezig met het openbreken van het dak om alle scenario's uit te sluiten.
Alle woningen van de portiekflat zijn ontruimd, er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners worden opgevangen in de lokale bibliotheek, de burgemeester is hier ook aanwezig. De bewoners kunnen vanavond nog niet terug naar huis. Salvage is opgeroepen om men bij te staan.
Het dak van een portiekflat staat in brand. Voor blussing van bovenaf wordt gebruik gemaakt van een hoogwerker en een autoladder. Rookontwikkeling lijkt af te nemen, maar rook is nooit gezond, dus blijf uit de rook. heeft u overlast? Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.