alt

Brand Voorstraat Dordrecht

In een woning aan de Voorstraat in Dordrecht is vrijdagochtend brand uitgebroken in een spouwmuur. Omdat er sprake is van een oude woning is extra materieel ter plaatse geroepen.

Updates

Door de inzet van veel materieel en de snelle opschaling is de brand beperkt gebleven. Brand in de oude binnenstad kan zich door de dichte bebouwing en oude panden snel uitbreiden. Team brandonderzoek, de gezamenlijke onderzoekers van brandweer Zuid-Holland Zuid en Rotterdam-Rijnmond, doet onderzoek naar de brand- en rookverspreiding.
Vrijwel alle brandweereenheden zijn retour naar de kazernes. Alleen de Voorstraat is ter plaatse nog dicht. Namens de verzekering is Stichting Salvage ter plaatse om de schadeafhandeling op te starten.
De Officier van Dienst geeft het sein 'brand meester'. De brand is onder controle, maar nog niet volledig uit. Ook is er nog rookverspreiding in woningen in de directe omgeving van het pand.
In de directe omgeving van het pand, en aan de Groenmarkt (achterzijde brandadres) is een aantal woningen door de politie ontruimd. De gemeente is opgeroepen om opvang te verzorgen. Busroutes in de omgeving worden omgeleid.