alt

Brand Voorweg Ridderkerk

In een loods aan de Voorweg in Ridderkerk woedt nog steeds een uitslaande brand. De rook geeft overlast in de omgeving. Heb je last van de rook, sluit ramen en deuren, zet mechanische ventilatie uit.

Updates

De overlast in de omgeving is sterk afgenomen. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden, is zojuist ingetrokken. Brandweer zal nog geruime tijd nablussen.
Van een aantal scholen kregen wij de vraag: "mogen de kinderen naar huis?". Ja, kinderen kunnen gewoon naar huis. Kun je de brand ruiken, dan adviseren we om even niet buiten te spelen. Rechtstreeks naar huis kan wel.
De brand aan de Voorweg in Ridderkerk is goed te ruiken in de omgeving. Advies is nog steeds van kracht: heb je last van de rook? Ramen en deuren sluiten, mechanische ventilatie uit.
Op het brandterrein zijn asbestresten aangetroffen. Metingen in de omgeving tonen aan dat de asbest niet buiten het brandterrein terecht is gekomen.
De brandweer voorkomt dat de brand overslaat naar een aangrenzende loods.
Het Droneteam is ingezet om beelden van bovenaf te maken. Op die manier kan de brandweer zeer precies inzetten op de blussing.
NL-alert verstuurd voor brand Ridderkerk. 11:58 Grote brand Voorweg Ridderkerk waar veel rook bij vrijkomt. Blijf uit de rook! Sluit ramen en deuren, zet ventilatie uit.