alt

Brand woning Hoornaar

Brand in een woning is opgeschaald naar zeer grote brand. Er is sprake van veel rookontwikkeling. Geef hulpdiensten de ruimte en kom niet naar het incident toe.

Updates

Het grootste gedeelte van de sloopwerkzaamheden zit erop. Voor aankomende nacht komt een brandwachtbedrijf om toezicht te houden. Alle nog aanwezige brandweereenheden zijn aan het inpakken en keren terug naar hun eigen kazernes. De Lage Giessen gaat om 20.00 uur weer open voor verkeer. Einde berichtgeving.
Eenheden van de brandweer hebben 2 sleuven in het dak gemaakt zodat van beide kanten met sloopkranen ingezet kan worden. Bij de nabluswerkzaamheden komt soms nog veel rook vrij.
De achterkant van het pand wordt met een kraan gesloopt om af te blussen. Dit proces gaat nog enkele uren duren. Daarnaast blijft de Lage Giessen tot minimaal 20:00 uur afgesloten voor al het verkeer.
De brandweer is nog steeds bezig met blus- en sloop werkzaamheden Een aantal brandweereenheden keren terug naar de kazernes en andere brandweereenheden worden afgelost op locatie.
De brandweereenheden zijn het pand binnen gegaan. Zij voeren controles uit om te kijken of de brand uit is. Stichting Salvage is inmiddels aanwezig om de bewoners bij te staan in de schade afhandeling.
Het dak van de woning is aan de achterzijde ingestort. De brandweer lijkt de brand onder controle te hebben. Momenteel is er een kraan onderweg om een deel van de achtergevel af te breken zodat de brandweer nog beter bij de brandhaard kan komen.
Het redvoertuig is los en staat opgesteld op een nieuwe positie. Het dak van het brandende pand begint in te zakken. Hierdoor is het niet veilig om het pand te betreden. De brandweer staat klaar om in te grijpen als dit nodig is.
Een redvoertuig staat vast in het gras en wordt op dit moment losgetrokken. De brandweer zet nog steeds in op brandbestrijding in het dak van het pand.
De brandweereenheden ter plaatse bestrijden de brand van zowel binnen als buiten. De brand zit in het dak van het pand. Vooralsnog is het afwachten hoe de brand zich verder ontwikkelt.
Uit voorzorg is een rieten kap brandbestrijdingsteam van Veiligheidsregio Utrecht onderweg voor de naastgelegen woning. Voor een volledige beeldvorming is ook het drone team van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond onderweg naar het incident.
Er is brand uitgebroken in een vrijstaande woning in Hoornaar. Er is opgeschaald naar middelbrand en er zijn diverse brandweervoertuigen onderweg. Geef de hulpdiensten de ruimte en kom niet naar het incident.