alt

Brand Zwijndrecht Kreekweg

Er is brand in een bedrijfspand aan de Kreekweg. Er is brand ontstaan nadat een auto het pand is ingereden. Brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en is met veel materieel ter plaatse.

Updates

De brandweer is aan het afschalen. Er blijven nog enkele ploegen voor nabluswerkzaamheden. Er trekt geen rook meer over de wijk.
In de wijk Kort Ambacht en Noord zijn door de meetploeg roetdeeltjes aangetroffen. Deze zijn niet gevaarlijk en kunnen met water afgespoeld worden. Groente en fruit kan na wassen gewoon gegeten worden. De gemeente zal vandaag rond gaan om speeltuintjes in deze wijken schoon te spuiten.
De blusrobot van de VRR is ingezet in de bestrijding van de brand. De robot heeft zowel bluswerkzaamheden verricht als ook beelden doorgegeven om beter zicht te krijgen van de brand.
De Lindtsedijk is afgezet tussen de Burgemeester van ‘t Hoffweg en de kruising Kreekweg-Lindtsedijk. Verkeer zal moeten omrijden.
De meetploeg heeft asdeeltjes aangetroffen in de naastgelegen straten. Deze as is niet gevaarlijk en kan door de bewoners zelf met water worden afgespoeld. Groente en fruit uit eigen tuin kan na wassen gewoon gegeten worden.
De brand is uitslaand met rookontwikkeling. De rook trekt over de wijk Kort Ambacht. Wanneer je last hebt van de rook sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. Meetploegen verrichten metingen.
Het drone-team is ingezet om een beter beeld te krijgen van de brand.
Er is sprake van rookontwikkeling. Bewoners in de naastgelegen wijk wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Er is een meetploeg gealarmeerd om in de wijk metingen te verrichten.