alt

Buitenbrand Van Leeuwenhoekweg Dordrecht

Woensdagochtend is er brand uitgebroken in een berg afval aan de Van Leeuwenhoekweg in Dordrecht. Bij de brand komt veel rook vrij, die richting de stadsbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht gaat. Blijf uit de rook.

Updates

De brand is onder controle, er komt bij de bluswerkzaamheden die nu nog plaatsvinden vrijwel geen rook meer vrij. Een van de blusvoertuigen is alweer terug naar de kazerne. Er is door de meetploegen nog een meting in het gebouw van de verkeerspost van Rijkswaterstaat gedaan, wat in de rook lag. Gelukkig was de rookoverlast binnen zeer beperkt, hen is geadviseerd extra te ventileren. De Van Leeuwenhoekweg wordt weer opengesteld.
Er is brand in een berg isolatiemateriaal. Om voldoende bluscapaciteit ter plaatse te krijgen is opgeschaald naar 'grote brand'. Bluswerkzaamheden verlopen voorspoedig. De brand wordt bestreden met meerdere blusvoertuigen waaronder een schuimblusvoertuig. Er zijn geen berichten over gewonden.
Bij de brand komt veel rook vrij. Advies: blijf uit de rook en bij overlast sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit. Een meetploeg van de brandweer wordt ingezet om de verspreiding van de rook in kaart te brengen.