alt

Groot ongeval Zuidzijdsedijk Nieuw-Beijerland

Groot ongeval met vrachtwagen aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Nadere berichtgeving volgt.

Updates

Afsluitend bericht Zaterdagavond rond 18.00 uur is er een vrachtwagen van de Zuidzijdsedijk gereden. Hij raakte daarbij meerdere mensen. De hulpdiensten zetten meteen alles op alles. Er zijn 6 doden te betreuren en 7 (zwaar)gewonden. Het onderzoek is nog volop bezig en de omgeving is afgezet. Er was beneden aan de Zuidzijdsedijk een grote buurt barbecue aan de gang. Een vrachtwagen bovenaan de dijk is vanuit stilstand gaan rijden en door nog onbekende oorzaak van de dijk geraakt. Hierdoor kwam de vrachtwagen midden in de buurt barbecue terecht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en zetten direct alles op alles om hulp te verlenen. Er zijn zes dodelijke slachtoffers te betreuren. Het gaat om een 50-jarige man uit Nieuw-Beijerland, een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland, een 75-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland, een 41-jarige man uit Goudswaard, een 28-jarige vrouw uit Goudswaard en een 62-jarige man uit Nieuw-Beijerland. Op dit moment liggen er nog 7 slachtoffers in het ziekenhuis, waarvan één persoon in kritieke toestand. Het onderzoek is voorlopig nog bezig. De forensische opsporing ondersteunt daarbij. De vrachtwagen zal in beslag genomen worden voor onderzoek. De chauffeur is aangehouden en overbracht naar een politiebureau. Het gaat om een 46-jarige man uit Spanje. We weten dat hij niet gedronken had. Wel is hij aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Vooralsnog houden we alle scenario's over de toedracht open. Vanwege de buurt barbecue waren er veel mensen aanwezig tijdens het incident. We hopen daarom dat mensen die foto's of filmpjes hebben, deze met ons delen. Dat kan via het tipformulier onderaan dit bericht. Er is opvang voor de mensen geregeld die erbij waren. Ook slachtofferhulp is ingeschakeld. Zij staan ook komende dagen nog klaar voor betrokkenen. We wensen iedereen die aanwezig was bij dit verschrikkelijke incident heel veel sterkte toe. We sluiten dit liveblog; voor verdere informatie verwijzen we u naar de website van gemeente Hoeksche Waard en de politie.
Het forensisch onderzoek op de Zuidzijdsedijk is bezig. Eerst gaan onderzoekers de plaats schouwen, waarna de vrachtwagen wordt getild en in beslag wordt genomen voor verder onderzoek.
Bij het incident zijn meerdere dodelijke slachtoffers gevallen. Het onderzoek is momenteel in volle gang. Ten tijde van de aanrijding vond er een buurt barbecue plaats, waar veel mensen aanwezig waren. Er wordt uiteraard zorg voor hen geregeld.
Hulpdiensten zijn met velen ter plaatse en aan het werk bij het incident aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland. Meerdere slachtoffers zijn inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De toedracht van het incident is net als de hulpverlening in volle gang.
Er is een groot ongeval gebeurd met een vrachtwagen aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Berichtgeving loopt via Politie.