alt

Grote stalbrand Streefkerk

Aan de Middenpolderweg in Streefkerk is in de namiddag brand uitgebroken. Het betreft brand in een grote (agrarische) schuur. De brandweer heeft opgeschaald voor de waterwinning om de blussing vanaf meerdere kanten in te zetten. Geef hulpverleners de ruimte en blijf uit de rook. Foto: AD

Updates

In de vroege ochtend na de brand heeft de brandweer nog wat nabluswerkzaamheden verricht. Dit is niet ongewoon na branden in een groot pand. De eigenaar, een ruimingsbedrijf en een sloopbedrijf werken gezamenlijk aan het scheiden van de varkens en het puin zodat de varkens afgevoerd kunnen worden. Naar verwachting zal de ruiming vanmiddag afgerond zijn en kunnen de sloopwerkzaamheden aan de loods beginnen.
De werkzaamheden voor de hulpdiensten zijn afgerond. Alle slangen zijn opgerold en ingepakt. @Salvage_nl, @Molenlanden_Gem en de eigenaar bereiden gezamenlijk de sloop van de loods en de ruiming van de omgekomen varkens voor vrijdag voor.
@Salvage_nl, @Molenlanden_Gem en de eigenaar treffen de voorbereiding voor vrijdag. Het slopen van de loods om vervolgens zorgvuldig de omgekomen varkens te kunnen ruimen.
Zodra de brandweer klaar is met nablussen wordt het incident overgedragen aan Salvage, de Gemeente Molenlanden en de eigenaar.
De brandweer heeft overslag naar het schuurtje achter de loods kunnen voorkomen en heeft samen met de eigenaar en de buren de 5o geitjes in het schuurtje gelukkig nog in veiligheid kunnen brengen.
Locoburgemeester Bikker van gemeente Molenlanden is op de locatie aanwezig en toont zijn medeleven aan de betrokkenen. Salvage komt ter plaatse om de bewoners te helpen met de schade afhandeling.
Het sein 'brand meester' is gegeven. De brandweer is bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is onbekend. Foto: AD
Twee meetploegen brengen de rookverspreiding in kaart. Er zijn geen verhoogde concentraties in de rook gemeten. Blijf wel uit de rook want rook is wel altijd ongezond! Er is geen asbest vrijgekomen.
Er zijn 15 varkens gered en in veiligheid. Helaas kwam voor 1485 varkens de hulp te laat, zij hebben de brand niet overleefd. We leven mee met de betrokkenen. De rook neemt iets af. De schuur is volledig uitgebrand.
De rook trekt richting Groot-Ammers. De brandweer verricht metingen in de omgeving. Indien last van de rook adviseren wij ramen en deuren te sluiten en ventilatiekanalen dicht te zetten, haal de stekker uit uw mechanische ventilatie.
Het betreft een zeer grote brand in een grote varkensstal. Hulpdiensten zetten in om de dieren te redden. Enorme rookontwikkeling. Geef hulpdiensten de ruimte.