alt

Grote brand binnenstad Gorinchem

Er woedt een grote brand in winkelpand aan de Westwagenstraat in Gorinchem. De brand is ontstaan in een restaurant. Alle bezoekers zijn buiten.

Updates

Het sein 'brandmeester' is gegeven. De brand is onder controle en de brandweer gaat inpakken. Voor één persoon, de bewoner van de pand waar de brand heeft gewoed, is opvang geregeld. Alle andere bewoners mogen terug naar hun woning.
De brand is gelokaliseerd, maar de brandweer heeft deze nog niet onder controle. Enkele ondersteunende brandweereenheden zijn aan het inpakken.
De oorzaak van de brand is een vlam in een frituurpan in de keuken van het getroffen restaurant.
De twee personen met rookinhalatie zijn ter plekke behandeld en behoeven niet naar het ziekenhuis. Stichting Salvage is ingeschakeld om gedupeerden bij te staan in de afhandeling van de schade.
Burgemeester Melissant is aanwezig en spreekt met de gedupeerden.
Het restaurant en de omliggende panden zijn ontruimd. Voor de bewoners van deze panden wordt opvang geregeld indien dat noodzakelijk is.
Twee personen hebben rook ingeademd en worden behandeld door de ambulancedienst. Ook zijn er twee honden gered uit het pand en zij maken het goed.
De brandweer is momenteel druk bezig om de brand te lokaliseren. De brand bevindt zich in de vloeren van het restaurant. Vanwege de complexiteit van het pand vergt dit veel werk. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.
Bij de brand komt rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Geef hulpdiensten de ruimte en blijf zoveel mogelijk uit de rook.
De brandweer heeft opgeschaald naar Zeer Grote Brand en voor afstemming tussen hulpdiensten is coördinatiealarm 'GRIP 1' afgegeven.
Vanwege de historische binnenstad komt de brandweer met groot materieel ter plaatse. Geef hulpverleners de ruimte. De brand wordt zowel van binnen in het pand als buiten bestreden.