alt

Grote brand Hendrik Ido Ambacht

Om 01.00 uur is een melding gemaakt van brand op de 4e etage in een appartementgebouw aan De Heerlijkheid in Hendrik Ido Ambacht. Binnen 5 minuten is er GRIP1 gemaakt. Veel hulpdiensten zijn hierbij opgeroepen. De bewoners van het appartement zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn 4 bouwlagen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in het gemeentehuis.  Drie bewoners zijn nagekeken door het ambulancepersoneel i.v.m. rookinhalatie. De brandweer onderzoekt de woningen en meet of er CO2 aanwezig is. Na ongeveer 2 uur mogen de bewoners van de begane grond en de eerste etage weer terug naar hun woning. De woning waar de brand is uitgebroken en de bovenliggende woning zijn zwaar beschadigd. Team brandonderzoek onderzoekt de oorzaak van de brand. Salvage is opgeroepen om de bewoners te helpen met de schadeafhandeling. Om 05.00 uur konden de bewoners die nog in het gemeentehuis waren weer terug naar hun woning. Team Brandonderzoek vermoedt dat de brand is ontstaan door een technisch mankement in een elektrisch apparaat (vermoedelijk een orgel) in de slaapkamer.

Updates

Team brandonderzoek onderzoekt de oorzaak van de brand. Salvage is opgeroepen voor hulp aan bewoners en schadeafhandeling. De bewoners van de begane grond en 1e verdieping mogen weer terug naar hun woning.
De bewoners zijn inmiddels naar het gemeentehuis gebracht. Er zijn 3 bewoners met rookinhallatie behandeld door het ambulancepersoneel. De brandweer controleert de woningen en verricht CO2 metingen.
Er zijn 4 bouwlagen ontruimd. De mensen worden opgevangen in het gemeentehuis van HI-Ambacht. Er zijn 2 slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd. Het sein brandmeester is gegeven.
Er komt veel rook vrij, blijf uit de rook.