alt

Grote brand in Dordrecht

Er woedt een flinke brand aan de Dubbeldamseweg Noord in Dordrecht.

Updates

De brandweer is nog bezig met nabluswerkzaamheden. De gemeente draagt zorg voor de afzetting van het pand. Einde berichtgeving.
Tijdens de nabluswerkzaamheden worden de hulpverleners voorzien voor de inwendige mens. Ook de voertuigen ontvangen brandstof.
Het drinkwaterleidingbedrijf is aanwezig om de gesprongen waterleiding te repareren. De brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden.
De betreffende woning heeft flinke schade opgelopen, de bovenverdieping is ingestort. We bekijken momenteel de stabiliteit van dit pand. De brand was korte tijd overgeslagen naar een naastgelegen woning. Die brand was snel geblust. Een andere woning heeft vooral rookschade. Stichting Salvage is aanwezig om gedupeerden bij te staan in afhandeling van de schade.
De brand is onder controle. Het sein ‘brand meester’ is gegeven. De eerste brandweereenheden zijn aan het inpakken.
Tijdens het blussen van de brand is een waterleiding gesprongen. Oorzaak onbekend. Brandweer heeft hierop direct extra blusvoertuigen ingezet.
Vanwege de complexiteit van de brand is groot opgeschaald. De brandweer zet in op het voorkomen van overslag.
Brandweer zet verschillende eenheden in om de brand te bestrijden. Door de drukte in de stad en kijkers hebben hulpdiensten moeite ter plaatse te komen. Geef hulpdiensten de ruimte!
De brand woedt in een woning en is uitslaand. Bij de brand komt veel rook vrij. Blijf uit de rook.