alt

Grote brand in Hardinxveld

Er woedt momenteel brand in een bedrijfspand aan de Handelsstraat. Brandweer is ter plaatse.

Updates

De brand is geblust. Door snel optreden is de brand beperkt gebleven tot de spuitcabine. De brandweereenheden gaan inpakken. Wegafzettingen worden opgeheven. Einde berichtgeving.
Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden bij te staan in de afhandeling van de schade. De Handelsstraat blijft afgezet voor verkeer, overige afzettingen worden opgeheven.
De brand is onder controle. De brandweer voert een nacontrole uit, waaronder met een hoogwerker op het dak van het pand. Enkele eenheden keren terug naar de kazerne.
De brand woedt in de spuitcabine van het pand. De brandweer is het pand aan het ventileren, zodat men binnen meer zicht krijgt. Ook worden rondom de brandhaard enkele (sloop)werkzaamheden gedaan.
De brand is niet meer uitslaand. De woordvoerder is onderweg
De brandweer verschaft op verschillende locaties toegang tot het pand. Hiermee proberen we de brand van binnenuit te blussen.
De brandweer blust de brand vooralsnog van binnenuit het pand. Meerdere eenheden waaronder een hoogwerker en watertransporteenheid onderweg.
De brand woedt in deurenfabriek en is uitslaand. Advies: blijf uit de rook! Heeft u last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.
Brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand' en komt met meerdere voertuigen naar het brandadres. Geef hulpdiensten de ruimte.