alt

Grote brand in loods Calandstraat Sliedrecht

Aan een loods in de Calandstraat in Sliedrecht is brand uitgebroken. Bij de brand komt veel rook vrij. Heeft u rookoverlast? Blijf uit de rook, ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit! 2 Meetploegen brengen de verspreiding van de rook in kaart. Voor de afstemming tussen de hulpdiensten is het coördinatiealarm ‘GRIP 1’ afgekondigd.

Updates

Berichtgeving via ZHZveilig wordt beëindigd. Eventuele nieuwe berichten zijn te lezen op de www.sliedrecht.nl .
Teken ‘ brandmeester’ is gegeven. Er is afgeschaald naar Grip 0. Het gebied waar mogelijk asbest is neergekomen, is beperkt tot de directe omgeving van de loods. Tot nu toe zijn er bij de woningen geen deeltjes aangetroffen.
De brand is onder controle. De naast gelegen panden zijn behouden. Meetploegen inspecteren de omgeving op asbestdeeltjes die waarschijnlijk zijn vrijgekomen.
Er zijn veel brandweervoertuigen opgeroepen om te zorgen dat er voldoende bluswater is en een naastgelegen loods behouden kan blijven. De rook trekt in de richting van het station en het spoor, en dan verder de polder in. In verband met de aanwezigheid van asbest is opgeschaald naar ‘GRIP 1’.