alt

Grote brand in Streefkerk

Er woedt momenteel brand in een schuur aan de Bergstoep in Streefkerk. De brand is uitslaand en in de schuur ligt hooi opgeslagen. Brandweereenheden zijn ter plaatse.

Updates

Het sein ‘brand meester’ is gegeven. De nabluswerkzaamheden zijn in volle gang, dit gaat nog enkele uren duren. Er komt nog veel rook vrij. In de omgeving kan de brand te ruiken zijn. Indien u overlast ervaart: sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit.
De brand is beperkt gebleven tot een schuur. Om de brand effectief te blussen komt een graafmachine ter plaatse. De kraan gaat een deel van de schuur en hooistapels uit elkaar halen.
De Bergstoep is voor verkeer afgesloten vanaf de Halfweg tot de Veerweg. Er liggen diverse brandweerslangen over de dijk voor het aanvoeren van bluswater. De brand is inmiddels niet meer uitslaand, er komt nog wel rook vrij.
De brandweer zet in op het voorkomen van overslag naar de omliggende panden. Om extra bluswater aan te voeren is een watertransporteenheid opgeroepen. Deze eenheid gaat water uit rivier de Lek oppompen.
Bij de brand komt veel rook vrij en trekt richting de polder. Heeft u last van de rook? Blijf uit de rook en schakel ventilatie uit.
De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand. Er komen meerdere hulpdiensten ter plaatsen. Geef hen de ruimte!