alt

Grote brand Voorstraat Klaaswaal

Er woedt momenteel een flinke brand in een gebouw aan de Voorstraat. Er komt veel rook vrij. Advies: blijf uit de rook! En bij overlast sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Updates

De nabluswerkzaamheden zijn afgerond. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt. Een deel van de Voorstraat is nog afgesloten voor verkeer. Einde berichtgeving.
De brandweer is nog wel enige tijd aan het nablussen. De directe omgeving Kerkstraat-Voorstraat is daarom nog afgezet. Omwonenden kunnen nog overlast van rook hebben. Sluit dan ramen en deuren. Het pand moet als verloren worden beschouwd. Voor de bewoners is opvang geregeld. Bewoners van het tegenovergelegen appartementencomplex kunnen inmiddels terug naar huis.
De brand is onder controle. Het sein brandmeester is gegeven. Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot aanwezig om zich door de brandweer te laten informeren.
Alle bewoners zijn veilig uit het pand. Er zijn geen gewonden. Bewoners in het tegenovergelegen appartementencomplex zijn elders opgevangen. De brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden maar de schade aan het pand is groot.
De brand wordt op dit moment vanaf buitenaf verder geblust met behulp van een hoogwerker.
Het betreft inmiddels een uitslaande brand en is overgeslagen naar het direct naastgelegen pand. Brandweer probeert andere naastgelegen panden veilig te stellen.