alt

Lekkage Zwembad de Louwert, Hendrik-Ido Ambacht

Woensdagmiddag is er bij Zwembad De Louwert in Hendrik-Ido-Ambacht een lekkage gemeld van een chloortank. De tank is gelegen aan de buitenzijde van het zwembad, uit voorzorg wordt het zwembad ontruimd.

Updates

De brandweer draagt de situatie over aan de omgevingsdienst en de exploitant van het zwembad. Zij krijgen daarbij hulp van een dienstverlener op het gebied van milieu-incidenten. Brandweer gaat na schoonspoelen van vervuilde pakken weer richting kazerne.
De brandweer heeft de lekkage vrijwel geheel kunnen dichten. Een bedrijf dat het vat verder leeg kan pompen is onderweg. Het zwembad blijft vandaag gesloten, de zwemlessen gaan niet door.
Het zwembad is uit voorzorg ontruimd. De bezoekers en kinderen die zwemles kregen, zijn tijdelijk opgevangen in nabijgelegen Cascade. De kinderen zijn inmiddels opgehaald door hun ouders/verzorgers. Personeel van het zwembad wordt ter plaatse opgevangen.
De tank is gevuld met een natriumhypochloriet-oplossing. De brandweer maakt een plan van aanpak om de lekkage te stoppen. Daarnaast worden maatregelen genomen om de tank leeg te pompen.
Hulpdiensten zijn ter plaatse en doen onderzoek naar de omvang en effecten van de lekkage. Uit voorzorg staat een ambulance stand-by.