alt

Scheepsbrand Oude Maas thv Hoeksche Waard

Er woedt brand in de machinekamer van een binnenvaartschip. Het schip is op stroom op rivier de Oude Maas en ligt ter hoogte van Oud-Beijerland. De brandweer is ter plaatse aan wal en aanvarend vanaf het water.

Updates

Het sein ‘brand meester’ is gegeven. Geen gewonden. De gasblusinstallatie heeft zijn werk gedaan. De brand is uit. De hulpdiensten gaan afschalen en keren terug naar hun standplaats. Rijkswaterstaat draagt zorg voor de afhandeling van het incident.
De (gas)blusinstallatie van het binnenvaartschip was geactiveerd. Brandweermensen gaan een verkenning uitvoeren in de machinekamer van het schip.
Naast eenheden uit de regio Zuid-Holland Zuid, zijn ook hulpdiensten vanuit veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ingezet.
De locatie van het incident is gewijzigd. Het binnenvaartschip was op stroom en ligt inmiddels voor anker. Eerste vaartuigen zijn ter plaatse en gaan op onderzoek.
Naast de brandweer op het land zijn de hulpdiensten ook via het water onderweg naar het schip. Twee grote blusvaartuigen van de VRZHZ en havenbedrijf Rotterdam, drie snelle blusvaartuigen van de kazerne Oud-Beijerland en Dordrecht, samen met de KNRM en Rijkswaterstaat ingezet.