alt

Scheepsbrand ‘s-Gravendeelsedijk Dordrecht

Brandweer is met veel eenheden ter plaatse voor brand aan boord van een aangemeerd vrachtschip aan de ‘s-Gravendeelsedijk in Dordrecht. Er wordt op meerdere plekken op het schip rook waargenomen. Er is opgeschaald naar grote brand.

Updates

Het sein brandmeester is gegeven en er zijn geen hotspots meer. Het schip heeft geen schade geleden en het bedrijf gaat zelf over tot het reguliere losproces. Meetploegen blijven aanwezig tot de laatste eenheden vertrekken. Einde berichtgeving.
Er is niks gemeten door de meetploegen. De kraan is nu gepositioneerd om het schip leeg te halen. Dit proces zal een aantal uur in beslag nemen. De brandweer blijft het schroot gedurende dit proces blussen.
Het drone-team is inmiddels ter plaatse en er zijn meetploegen ingezet in 's Gravendeel. De brandweer is nog altijd bezig met het verrichten van bluswerkzaamheden
Het schip was bezig met het laden van schroot waarbij brand is uitgebroken. Er zijn 14 bemanningsleden veilig van boord gehaald en worden nagekeken door de ambulance. Er zijn geen slachtoffers te melden
Het drone-team is opgeroepen om van bovenaf de situatie te bekijken. Er komt nog altijd veel rook vrij. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse om de brand te blussen. Kom niet naar de brand toe, rook is altijd ongezond.
De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot. De brand woedt zowel op de kade als op het schip. Er komt veel rook vrij en er is opgeschaald naar zeer grote brand. Er wordt ook rook waargenomen in s-Gravendeel. Het advies: blijf zoveel mogelijk uit de rook, sluit ramen en deuren en zet (mechanische) ventilatie uit. Rook is nooit gezond.