alt

Schietincident Molensingel Alblasserdam

Aan de Molensingel in Alblasserdam is geschoten. Daarbij zijn slachtoffers gevallen. De verdachte is aangehouden. Kom niet die kant op en geef hulpverleners de ruimte. Vanwege de coördinatie is GRIP 2 afgekondigd. Woordvoering loopt via de politie.

Updates

De inzet van de hulpdiensten bij dit incident is afgeschaald naar GRIP 0. We sluiten dit liveblog; voor verdere informatie verwijzen we u naar de gemeente Alblasserdam. De persconferentie over het schietincident kunt u terugkijken via Rijnmond NL.
De slachtoffers die om het leven zijn gekomen zijn een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht. De zwaargewonde slachtoffers zijn een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht.
De persconferentie is verplaatst van 17.00 naar 17.30 uur. Deze is te volgen via de website van Rijnmond NL.
De opvanglocatie aan het Scheldeplein 2 (Ichtuskerk) is open voor mensen die niet direct betrokken zijn, maar wel behoefte hebben om samen te komen of te spreken met iemand van Slachtofferhulp.
Het incident is opgeschaald naar Grip 3.
De dodelijke slachtoffers zijn een vrouw van 34 en een meisje van 16 jaar. De zwaar gewonden zijn een jongen van 12 en een vrouw van 20 jaar.
Er worden 2 opvanglocaties ingericht. In Cultureel Centrum Landvast kunnen medewerkers en cliënten van zorgboerderij Tro Tardi en hun directe familie terecht. Andere mensen die betrokken zijn of zich betrokken voelen, kunnen naar de Ichtuskerk, Scheldeplein 2 in Alblasserdam. Psychosociale hulp is onderweg.
Er zijn 2 dodelijke slachtoffers gevallen; 2 anderen raakten ernstig gewond. De verdachte is aangehouden, het vuurwapen in beslag genomen. De getuigen worden opgevangen, voor hen wordt hulp geregeld. Het onderzoek loopt.
Inmiddels is er een verdachte aanhouden. We houden jullie via dit kanaal op de hoogte als we meer kunnen melden.