alt

Schuurbrand Oud-Beijerland

Brandweer is gealarmeerd voor een brand aan de Molenwerf in Oud-Beijerland. Er staat op dit moment 1 schuur in brand. Brandweer is ter plaatse om de brand te bestrijden. Er is opgeschaald naar middelbrand.

Updates

Het sein brand meester is gegeven. Salvage is in kennis gesteld en Hoeksche Waard wonen is ter plaatse om zich over de gedupeerde huurders te ontfermen. De brandweer blijft nog even ter plaatse voor het nabluswerkzaamheden en nacontrole. Daarna gaan zij inpakken en retour naar de kazerne. Einde berichtgeving.
De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. De eenheden ter plaatse zijn momenteel bezig met diverse zaag- en knipwerkzaamheden. Er worden onder andere sleuven gemaakt in de daken van de schuurtjes.
De aanwezige tankautospuiten zijn op dit moment nog bezig met de bluswerkzaamheden. Ondertussen is ook een extra brandweervoertuig opgeroepen om te helpen bij de sloopwerkzaamheden van de schuurdaken.
Het betreffen meerdere geschakelde schuren, waarbij er in een van de schuren brand is ontstaan. De schuren staan vrij van de woningen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatste om de brand te blussen en verdere uitbreiding te voorkomen.