alt

Storm Eunice neemt in kracht af, code geel.

Storm Eunice trekt over de regio. De brandweer is druk met het bestrijden van gevaarlijke situaties. Door de storm is krijgen we heel veel telefoontjes bij de 112-centrale. Bel alleen bij direct levensgevaar voor mens en dier! Geen spoed, wel brandweer? Bel dan 0900-0904. Zoek ook het gevaar niet op: blijf binnen, zo breng je jezelf en diegenen die je wellicht nodig hebt voor hulp, niet in gevaar! Check het schema hoe je het probleem oplost.

Updates

Storm Eunice is inmiddels over getrokken. De meldkamer van de brandweer Zuid-Holland Zuid ontving van vrijdagmiddag tot en met zaterdagochtend 07.30 uur 251 meldingen.  Ook nu druppelen er nog meldingen binnen, wat te maken heeft met het feit dat het daglicht schade aan het licht brengt die 's nachts niet (goed) zichtbaar was. De brandweer zal in het verdere verloop van het weekend alle binnenkomende meldingen afhandelen. Enkele van de meest spraakmakende en bijzondere incidenten waren onder andere de losgelaten daken aan de Damsterdiep op de staart van Dordrecht en het omwaaien van wasboxen bij Sop Autowas in Alblasserdam. Een overzicht van de meldingen per gemeente: Alblasserdam                                9 Dordrecht                                      49 Gorinchem                                     20 Hardinxveld-Giessendam            17 Hendrik-Ido-Ambacht                  20 Hoeksche Waard                          56 Molenlanden                                 32 Papendrecht                                  13 Sliedrecht                                       15 Zwijndrecht                                   20 De hierboven geregistreerde getallen kunnen in praktijk hoger zijn geweest, omdat brandweereenheden die bij een incident hulp verleenden bijvoorbeeld ook bij de buren assisteerden. Heeft u schade?
  • Neem foto's van de beschadigingen, die kunnen nuttig zijn voor de afhandeling door de verzekering
  • Neem contact op met je verzekeraar
  • Heb je de brandweer nodig, en kan dat zonder zwaailicht en sirene? bel dan 0900-0904
  • Gaat u schade herstellen? Hou het veilig! Doe indien nodig beroep op een vakman.
De storm is in kracht afgenomen. In de regio geldt code geel. Door de storm is er in de regio morgenochtend nog (beperkt) hoog water. De gemeenten nemen maatregelen. We wensen iedereen met schade sterkte met de afhandeling. Ziet u morgen een situatie waar u nog hulp van de brandweer voor nodig hebt? Als er geen spoed bij is, belt u 0900-0904.
Tot 20.00uur hebben we in de regio Zuid-Holland Zuid zo'n 250 meldingen ontvangen. Voordat de brandweer deze hulpvragen allemaal afgehandeld heeft, zijn we nog wel een tijd bezig. Het aantal meldingen neemt inmiddels af.
De storm zorgt ook voor hoog water in de regio. In Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht nemen de gemeenten maatregelen. Volg de social media van deze gemeenten voor actuele informatie.