alt

Wateroverlast Dordrecht, Zwijndrecht en omgeving

In de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en aanliggende gemeenten is vrijdagavond veel regen gevallen. Hierdoor is op veel plaatsen wateroverlast ontstaan. Daarnaast is op een aantal plaatsen stormschade. Hulpdiensten en gemeenten werken samen met buurtbewoners aan bestrijding de meest acute situaties.

Updates

De brandweer heeft tussen de 100 en 120 meldingen afgehandeld. Een precies aantal is niet te geven, omdat er in sommige gevallen meerdere adressen werden geholpen. Inmiddels zijn vrijwel alle brandweereenheden weer terug op de posten. Een deel van het werk, zoals het opruimen van takken die niet op de openbare weg liggen, is overgedragen aan de gemeenten. We wensen iedereen met schade sterkte met de afhandeling.
Net als 10 juni is de overlast het grootst in de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht. In beide gemeenten zijn tientallen meldingen gedaan. Daarnaast is er wateroverlast in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en ‘s-Gravendeel. De brandweer zet naast de standaard ‘Tankautospuiten’, ook pompen op aanhangers en waterstofzuigers in.