alt

Waterstoring Zwijndrecht/ Hendrik-Ido-Ambacht

De brandweer is eind van donderdagmiddag gealarmeerd in verband met wateroverlast aan de Langeweg op de grens van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Een lekkage in een waterleiding zorgt voor overlast ter plaatse en wegvallende waterdruk in delen van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Waterleverancier Oasen is geïnformeerd.

Updates

De brandweer is vertrokken. Vrijdag is de Langeweg tussen de Bootjessteeg en de Warmoeziestraat afgesloten voor werkzaamheden van Oasen. Dit zal vermoedelijk de hele dag in beslag nemen.
Oasen heeft de lekkende leiding afgesloten. Daardoor zal de waterdruk in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht weer terugkeren. De Brandweer pompt het water rondom het lek weg. Salvage is ter plaatse in verband met de schade in de woningen waar water is binnengelopen.
De Langweg is afgesloten tussen de kruising bij het ziekenhuis en flats Eemstein/Zonnestein. De brandweer pompt het water weg om overlast in aanliggende woningen te beperken. Oasen Drinkwater is ter plaatse gaat de leidingen afsluiten om de lekkage te stoppen.