alt

Winkelbrand Brandwijk

Een uitslaande brand in een winkelpand zorgde er vrijdagavond voor dat hulpdiensten groots hebben opgeschaald. Naast meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker zijn er voor de waterwinning ook brandweervoertuigen opgeroepen.

Updates

Rond 05.00 uur zijn de laatste blusvoertuigen teruggekeerd naar de kazerne. Vanuit meerdere gemeenten zijn brandweereenheden ingezet geweest. Bewoners van de naastgelegen woningen hebben de nacht op eigen verzoek elders doorgebracht. Zaterdagmiddag wordt duidelijk wanneer het onderzoek naar de oorzaak kan starten en of er nog afzetting nodig is rondom het (privé)terrein van het winkelpand.
Brand in Brandwijk is meester. De brandweer is nu druk bezig met nablussen. Dit kan nog enkele uren duren. De burgemeester is ter plaatse geweest om met de eigenaar van het bedrijf en omwonenden te spreken. Salvage komt om de schade verder af te handelen. Morgen bij daglicht vindt verder onderzoek plaats. Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen. Deze zijn morgen in het daglicht zichtbaar in de nabije omgeving. Raap ze niet op, maar spoel de deeltjes met water weg.
De brand is zo goed als onder controle. Helaas moet het wel als verloren worden beschouwd. Zodra het sein brandmeester is gegeven zal het nablussen starten. De 2 meetploegen hebben de verspreiding van de rook en roet in kaart gebracht en geen bijzonderheden gemeten. Zodra de brandweer vertrokken is zal de direct omgeving afgezet worden met hekken.
De brand wordt vanaf 2 kanten bestreden. Daarvoor worden 5 tankautospuiten, een grootwatertransport en 2 hoogwerkers ingezet. 2 meetploegen brengen de verspreiding van de rook en roet in kaart.
Het gebied rondom het brandende winkelpand is afgezet. Pers kan zich melden aan de Brandwijksedijk, bereikbaar via de Zeemansweg in Bleskensgraaf. De kerkweg vanuit Molenaarsgraaf is dicht.