alt

Woningbrand Dordrecht

De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand aan de Burgemeester de Raadtsingel 145 in Dordrecht. Het betreft een woning op de eerste etage. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand en is met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Updates

De brandweer heeft in alle gangen metingen verricht op het gebied van koolmonoxide (CO). De waardes zijn positief en laten geen verhoging zien. Ook de wateroverlast is verholpen. Daarmee is het incident meester. Team Brandonderzoek zal onderzoek doen naar de brandoorzaak. Einde berichtgeving.
De brandweer is gestart met ventileren. Met ventilatoren wordt de rook uit de galerij en woning verdreven. Er is daarnaast om extra inzet gevraagd voor het bestrijden van de wateroverlast. Stichting Salvage is ondertussen opgeroepen om de gedupeerden bij te staan.
De vuurhaard is geblust en daarmee is de brand onder controle. Het sein 'brand meester' is zojuist ook al gegeven. Er is nog wel sprake van wat rookverspreiding en wateroverlast. De brandweer richt zich nu op de bestrijding hiervan.
De brandweer heeft de vuurhaard is inmiddels gelokaliseerd. Er is rookvorming in de woning en in de gesloten galerij. De brandweer ontruimd preventief enkele aangrenzende woningen en verricht op dit moment bluswerkzaamheden.