alt

Woningbrand Klaaswaal

De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand aan de Boomdijk in Klaaswaal. Het gaat om een schoorsteenbrand. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand en gaat met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Updates

De schoorsteen is inmiddels verwijderd en alle zogeheten 'hot spots' zijn door de brandweer nagelopen en geblust. Daarmee is het 'incident meester'. De brandweer blijft voorlopig nog even ter plaatse voor diverse nabluswerkzaamheden. De brandoorzaak wordt nog nader onderzocht. Einde berichtgeving.
De schoorsteen van de woning is ingezakt en staat scheef. De brandweer gaat met behulp van een kraan de schoorsteen verwijderen om beter bij de smeulende delen in het dak te komen. Zo kan de brand volledig worden geblust.
Het gaat om een vrijstaande woning aan de boomdijk. De brandweer is nog bezig met het bestrijden van de brand. Er is niemand meer in de woning aanwezig en iedereen is veilig buiten.
De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse en is bezig om de woning van binnenuit te blussen. Stichting Salvage is in kennis gesteld om de bewoners bij te staan.
In verband met de waterwinning heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. Er wordt ingezet op het blussen van de brand. Geef hulpdiensten de ruimte.