alt

Woningbrand Noordeloos

De brandweer is uitgerukt voor een woningbrand aan de Noordzijde in Noordeloos. Het betreft een uitslaande brand aan een een geschakelde woning met rieten dak. In verband met de waterwinning is opgeschaald naar zeer grote brand.

Updates

Het sein ‘brand meester’ is gegeven. Daarmee gaat de brandweer de volgende fase in, namelijk het afblussen en veiligstellen van het pand. Overslag naar de naastgelegen loods is voorkomen en ook de bewoners van de naastgelegen woning kunnen weer terug naar huis. Enkele eenheden keren terug naar de kazerne en een aantal voertuigen blijven nog enkele uren ter plaatse voor nabluswerkzaamheden. De Noordzijde is door de politie aan beide kanten afgezet. Einde berichtgeving.
Het rieten dak staat nog altijd in brand en de brandweer verricht vanuit alle hoeken bluswerkzaamheden. Zodra het rieten dak geblust is zal het pand worden gesloopt. Hier wordt een kraan voor ingezet die de woning uit elkaar zal trekken.
Stichting Salvage is inmiddels ter plaatse om te zorgen voor onderdak voor de gedupeerden en hen onder andere bij te staan met de schadeafhandeling. Rook verplaatst zich nog altijd richting het weiland. Brandweer blust met meerdere hoogwerkers van bovenaf en zet nog steeds in op het voorkomen van overslag.
De brandweer laat de woningen gecontroleerd uitbranden en zet in op het behouden van naastgelegen loodsen. De burgemeester is ter plaatse om de bewoners en inwoners bij te staan. Team brandonderzoek is ook plaatste om de brandoorzaak te onderzoeken.
De brandweer is nog steeds bezig met blussen. Verwachting is dat dit nog enkele uren duurt. De rook trekt het weiland in, hierdoor is er geen overlast richting omwonenden. Een Specialistisch Rieten Kap Brand Bestrijdingsteam is opgeroepen en het dak en de woning moeten als verloren worden beschouwd.
Er zijn op dit moment meerdere brandweer eenheden ter plaatse om de brand te bestrijden. De bewoners zijn veilig uit de woning. Geef hulpdiensten goed de ruimte.