alt

Woningbrand Ottoland

De brandweer is gealarmeerd voor een brand in een woning aan de B in Ottoland. De brand is uitslaand en er is middelbrand gemaakt. De bewoners staan buiten.

Updates

De brandweer is nog wel even bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Hier zal onderzoek naar gedaan worden door team brandonderzoek.
De brandweer heeft sein brand meester gegeven. De woning is volledig uitgebrand. Logistiek komt ter plaatse voor schone kleding voor de brandweermannen.
De brandweer heeft de brand onder controle. De bewoners van de achterliggende woningen mogen terug naar hun woning. De direct naastgelegen woning moet eerst worden geventileerd vanwege de rook in de woning. Deze bewoners worden tijdelijk opgevangen bij kennissen.
Arriva gaat een omleiding inlassen voor de lijndienstbus. Burgemeester van der Borg is in de opvanglocatie aanwezig om de bewoners te steunen.
Vanwege dreigend instortingsgevaar van de schoorsteen aan de woning is een gedeelte langs de woning afgezet. Stichting Salvage komt ter plaatse. De opvang bewoners is in de kazerne Kerkweg 8 in Brandwijk.
Alle bewoners van de omliggende woningen worden tijdelijk opgevangen in de brandweerkazerne in Brandwijk. De 2 slachtoffers met rookinhalatie zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Er zijn extra blusvoertuigen opgeroepen. De weg is smal dus geef de hulpdiensten de ruimte. De achterliggende woningen zijn ook ontruimd. Voor de bewoners wordt opvang gezocht. Tijdelijk worden zij ondergebracht in de brandweerkazerne.
Het is een flinke brand met veel rook. Heeft u last van de rook sluit dan ramen en deuren en zet uw ventilatiekanalen dicht. Er is opgeschaald naar grote brand.
De bewoner heeft veel rook binnen gekregen en is overgedragen aan het ambulancepersoneel. De naastgelegenwoning is uit voorzorg ontruimd.