alt

Zeer grote brand in Woudrichem

In Woudrichem woedt een brand met grote rookontwikkeling. De rookwolk trekt richting onze regio. Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseert, wanneer u last heeft van de rook, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Updates

De brand in Woudrichem is onder controle. De windrichting is veranderd, de rookoverlast voor Zuid-Holland Zuid trekt daarmee weg. De rookontwikkeling is mogelijk nog wel zichtbaar. Advies over ramen en deuren sluiten in onze regio is ingetrokken.
De brand in Woudrichem is onder controle. Wij blijven de situatie monitoren en hebben contact met de collega's van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Op www.vrmwb.nl vind je informatie over het bestrijden van de brand.
Wij monitoren de (eventuele) effecten van de brand in Woudrichem voor onze regio. De rook trekt richting onze regio, maar blijft hangen boven de rivier de Boven Merwede. Heeft u last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit.
Vanwege de rookontwikkeling heeft Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant een NL-alert uitgedaan. Dit bericht is ook ontvangen in een deel van onze regio. In de afbeelding ziet u het verspreidingsgebied van het NL-alert. Door de techniek van dit systeem kan het bericht ook buiten dit gebied zijn ontvangen.