alt

Zware windstoten in de regio

Aanhoudende stekte wind die gepaard gaat met zware windstoten geven op zondag tot in de loop van de middag overlast in de regio. Hulpdiensten komen op voor meldingen van gevaarlijk hangende takken of bomen over de weg. En zorgen ervoor dat los (dak)materiaal – dat boven de openbare weg hangt – vastgezet of verwijderd wordt. Vanwege deze wind heeft het KNMI code geel afgekondigd. Wie je belt bij storm -of wateroverlast? Kijk op het bijgaande schema.

Updates

Code geel is niet langer van kracht. De hulpdiensten van Zuid-Holland Zuid kijken terug op een drukke dag. Ruim 120 meldingen zijn verwerkt. Hierbij zijn geen personen gewond geraakt maar is er wel materiële schade te melden. Schade die voortkwam uit meldingen van o.a. bomen over de weg, gevaarlijk hangende takken, wegwaaiende dakpannen, losliggend- en hangend bouwmateriaal en losgeraakte zonnepanelen. Maandagmiddag worden opnieuw zware windstoten verwacht. Op de website van het KNMI kunt u lezen hoe deze waarschuwing tot stand komen. Als er bijzonderheden zijn melden wij ons weer via o.a. deze website.
De zware windstoten nemen af net als de meldingen van stormschade. Hulpdiensten zijn een groot deel van de dag ingezet. De meldingen bestonden met name uit bomen die over de weg (dreigde) te waaien, wegwaaiende dakpannen, losliggend- en hangend bouwmateriaal en losgeraakte zonnepanelen. Er is alleen materiële schade te melden. Een kamp staaltje zaagwerk van de ‘bomenploeg’ in Zwijndrecht zorgde ervoor dat een elektriciteitshuisje dat 240 woningen van stroom voorziet niet beschadigd raakte door een boom die dreigde om te vallen. Ondanks de afname van wind is het goed om te weten wie gebeld kan worden voor storm -of wateroverlast.
De hulpdiensten van Zuid-Holland Zuid rijden aanhoudend naar meldingen van stormschade. Zware windstoten zorgen voortdurend voor bomen die over de weg (dreigen) te waaien, wegwaaiende dakpannen, bouwmateriaal en omvallende bouwhekken. Mocht u de weg op gaan wees dan alert en pas uw rijstijl aan. Wie gebeld kan worden voor storm -of wateroverlast is te lezen op bijgaand schema.
In de ochtend hebben de hulpdiensten van Zuid-Holland Zuid 40 meldingen verwerkt. Zware windstoten zorgde voor een aantal bomen die over de weg waaide, wegwaaiende dakpannen en schade aan daken, waaide er veel bouwmateriaal weg en vielen bouwhekken om. Het KNMI voorspelt dat de zware windstoten tot vanmiddag aanhouden. Mocht u de weg op gaan wees dan alert en pas uw rijstijl aan. Wie je belt bij storm -of wateroverlast is te lezen op bijgaand schema.