alt

Aanvaring rivier Dordtsche Kil

Er heeft een aanvaring plaatsgevonden tussen een binnenvaartschip en een zeeschip op rivier de Dordtsche Kil ter hoogte van 's-Gravendeel. Diverse hulpdiensten verlenen hulp.

Updates

Het incident wordt afgehandeld door Rijkswaterstaat en Politie. De blusvaartuigen leveren nog hand en spandiensten. Overige brandweereenheden keren terug naar hun standplaats. Einde berichtgeving.
De bemanning van het binnenvaartschip is voor de zekerheid nagekeken door de ambulancedienst en verdere behandeling is niet noodzakelijk. Het zeeschip is onderweg naar een haven in Moerdijk, het binnenvaartschip gaat aanmeren in een haven van 's-Gravendeel. De brandweer levert hand- en spandiensten.
Beide schepen hebben schade maar kunnen doorvaren en gaan aanleggen in een haven. De bemanning van het binnenvaartschip wordt nagekeken door de ambulancedienst. Het binnenvaartschip is beladen met erts, het zeeschip met containers. Er is geen lekkage of lading verloren. Hulpdiensten verlenen hulp vanaf het water en de vaste wal.