alt

Brand Lylantse Baan Capelle aan den IJssel

Last van de rook? Ga dan naar binnen en sluit ramen en deuren. Kom niet naar het incidentterrein toe. De Hoofdweg en de afrit van de A20 ter hoogte van de Hoofdweg zijn afgesloten voor verkeer.

Updates

Sein brandmeester is gegeven. Brandweer blijft nog blussen.
De rook in de omgeving neemt inmiddels sterk af. De brandweer is met een drone verkenningen aan het uitvoeren om de juiste inzet te bepalen.
De vaccinatielocatie in Schenkel is gewoon geopend. De toegangswegen er naar toe zijn bereikbaar.
In de omgeving van het incident kun je mogelijk kleine verbrandingsresten van meubilair aantreffen. Deze kun je met stoffer en blik opvegen. Grotere brokstukken kun je met handschoenen aan oppakken. Vervolgens kun je ze bij het restafval deponeren. Was na het opruimen je handen met water en zeep. Betreft dit grote hoeveelheden? Meld dit dan bij de DCMR, via telefoonnummer: 0888 333555.
De meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving van het incident metingen verricht. Daarbij zijn geen concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten.
Heeft een winkelbezoek gepland in of nabij winkelgebied Capelle XL? Neem dan vooraf contact op met de betreffende winkel of dit momenteel mogelijk is.
De betreffende meubelzaak is zo goed als uitgebrand en wordt als verloren beschouwd. De brandweer zet in om het naastgelegen kantoorpand zoveel mogelijk te behouden.