alt

Brand vrachtwagen A15

#Brand #Vrachtwagen #A15. Op de A15 richting Ridderkerk-Noord staat een vrachtwagen volledig in brand. Hierdoor is de Noordtunnel afgesloten en wordt u omgeleid vanaf Papendrecht. Geef hulpdiensten de ruimte.

Updates

De snelweg blijft voorlopig nog afgesloten in verband met de berging van de vrachtwagen. In de omgeving zijn roetdeeltjes neergedaald. Deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid en af te spoelen met water. Na afloop handen wassen met water en zeep. De brandweer gaat retour. Einde berichtgeving.
Er is begonnen met het bergen van de vrachtwagen. Raadpleeg Rijkswaterstaat voor de actuele verkeerssituatie. De Hornbach is weer bereikbaar.
De vrachtwagen wordt leeg gehaald. De rook die hierbij vrijkomt is minimaal. De A15 blijft voorlopig afgesloten. Verdere berichtgeving hierover volgt.
De brand is nog steeds onder controle. We zijn in afwachting van de kraan. Er is een meetploeg ingezet om eventuele vrijgekomen gevaarlijke stoffen uit te sluiten. Tot op heden is er niks gemeten.
De brand is onder controle. Er komt een kraan om de inhoud van de vrachtwagen uit elkaar te trekken. Hierdoor kan de brand weer wat oplaaien. Blijf uit de rook. Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren.