alt

Coronavirus in Beatrix-ziekenhuis Gorinchem

Vandaag zijn er 3 nieuwe patiënten met het Corona-virus ontdekt. Eén van hen lag in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en is overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Het ziekenhuis wordt uit voorzorg tijdelijk gesloten. De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid monitort de situatie en ondersteunt het ziekenhuis en de gemeente Gorinchem waar nodig. Op de website van het Beatrixziekenhuis vindt u informatie over de situatie in het ziekenhuis. Volg ook de berichtgeving op de website van het RIVM Of bel 0800 – 1351

Updates

We zien op social media dat er vragen zijn van bedrijven, scholen en instellingen over hoe zij moeten handelen nu er besmettingen met het Corona-virus zijn in de regio Zuid-Holland Zuid. Zij vragen zich onder meer af of zij geopend kunnen zijn en hoe zij met bezoekers moeten omgaan. Kijk voor het antwoord op al uw vragen op de website van de Rijksoverheid.
In het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem verbleef een persoon die nu besmet blijkt te zijn met het Coronavirus. Deze patiënt is geen inwoner van de gemeente Gorinchem en verblijft nu in isolatie in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Het Rivas heeft een opname- en bezoekersstop ingesteld voor het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem en de Lingepolikliniek in Leerdam. Zij brengt nu in kaart wat de gevolgen zijn. Op dit moment ondersteunt de GGD Zuid-Holland Zuid het contactonderzoek dat door het ziekenhuis wordt uitgevoerd, zoals dit beschreven staat in de protocollen van het RIVM. Er is op dit moment geen noodzaak om verdere maatregelen te nemen. Op dit moment zijn er geen bevestigde patiënten in de regio. De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is opgeschaald ter ondersteuning van de GGD, gemeente Gorinchem en het ziekenhuis. Voor alle pers-en publieksvragen over de sluiting van het ziekenhuis en de gevolgen voor bezoekers, patiënten en medewerkers kunt u contact opnemen met de zorglijn van het Rivas: 0900 - 8440. Voor alle vragen over Corona kunt u terecht bij het informatienummer 0800 – 1351. De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn eenvoudig. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn: • Was je handen regelmatig • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog • Gebruik papieren zakdoekjes Meer informatie Voor meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM .
Vanwege sluiting Beatrixziekenhuis om 18.00 uur persconferentie in Managementcentrum Rivas Zorggroep in Gorinchem. Toegang op vertoon perslicentie. Persinformatie op de website van het ziekenhuis.