alt

Gebouwbrand Dordrecht

De brandweer is gealarmeerd voor brand aan de Maarten Harperetsz. Trompweg in Dordrecht. Het betreft een flatgebouw waarbij het trappenhuis in brand staat. Er is rookontwikkeling in het trappenhuis. De 10e, 11e en 12e etage worden ontruimd.

Updates

Verdiepingen 11 en 12 zijn inmiddels ook gecontroleerd. Er is geen CO gemeten. Daarmee zijn alle woningen weer vrijgegeven en kunnen de laatste bewoners ook terug naar huis. De laatste werkzaamheden worden nog verricht, waarna de overgebleven eenheden ook retour naar de kazerne gaan. Einde berichtgeving.
In navolging van de eerder vrijgegeven verdiepingen worden ook verdieping 8, 9 en 10 zometeen weer vrijgegeven voor de bewoners. De brandweer heeft ook op deze etages geen CO gemeten.
Er worden momenteel nog CO-metingen gedaan op de hoger gelegen verdiepingen. Ook is de brandweer nog altijd bezig met het ventileren van deze etages.
De brandweer is op dit moment druk bezig met het rookvrij maken van de bovenste verdiepingen en het verrichten van nacontrole. De eerste tot en met de zevende verdieping worden weer vrijgegeven.
De brand is geblust en de brandweer is inmiddels gestart met ventileren. De geëvacueerde mensen worden opgevangen in de kantine op de begane grond. De Maarten Harperetsz. Trompweg is afgesloten voor verkeer.
Inmiddels staan er tientallen bewoners buiten. De brandhaard is gevonden en de brandweer is bezig met bluswerkzaamheden. De brandweer gaat ventilatoren inzetten om de rook te verdrijven.