alt

Grote brand op bedrijventerrein Numansdorp

Om 00.26 uur is de brandweer gealarmeerd voor brand op het bedrijventerrein van Numansdorp. Er is een uitslaande brand in een pand naast een bedrijfsverzamelgebouw aan de Chr. Huygenstraat in Numansdorp. Er is ingezet met groot materieel om overslag naar naastliggende panden te voorkomen. Rond 3 uur is de brand onder controle en om 3.20 uur is het sein 'brand meester' gegeven. Het bedrijfspand van de interieurbouwer van bedrijfswagens is volledig uitgebrand. De omliggende bedrijven hebben rook- en waterschade opgelopen, hiervoor komt Salvage ter plaatse. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Updates

Om 3.20 uur is het sein ‘brand meester’ gegeven.
Voor de eigenaren komt @Salvage_nl te plaatse. Team brandonderzoek gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er is afgeschaald naar GRIP 0. De brandweer heeft de brand onder controle.
De brandweer start met de afbouw van het aantal ingezette eenheden. We doen dit stapsgewijs om zoveel mogelijk rekening te houden met de 1,5 meter.
Bij de brand komt veel rook vrij en wij adviseren uit de rook te blijven. Rook is nooit gezond. Metingen van de brandweer wijzen uit dat er geen andere dan reguliere rookgassen vrijkomen. De brandweer heeft met de blusinzet overslag van de brand naar naastgelegen panden weten te voorkomen en werkt hard om de brand onder controle te krijgen.
Met blussing vanaf meerdere blusvoertuigen en hoogwerkers rondom het bedrijfsverzamelgebouw wordt ingezet op het voorkomen van verdere uitbreiding en overslag naar andere panden.
De brand is doorgeslagen naar een achterliggend pand. De brandweer zet rondom het bedrijfsverzamelgebouw groots in met blussing om zo te proberen nog verdere uitbreiding te voorkomen.
De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1 ten behoeve van multidisciplinaire coördinatie bij deze grote brand. Vanwege de opbouw van de waterwinning is de Rijksstraatweg afgesloten.  
De woordvoerder gaat ter plaatse
De brandweer is met veel materieel aanwezig om de brand ook van bovenaf met hoogwerkers te bestrijden. Er is opgeschaald naar zeer grote brand.