alt

Ongeval Banneweg Gorinchem

Ter hoogte van een tankstation op de Banneweg in Gorinchem heeft een ongeval plaatsgevonden. Er is opgeschaald en veel hulpdiensten zijn onderweg naar de locatie van dit incident. Blijf uit de buurt en geef de hulpdiensten de ruimte om hun werk te doen. Nadere informatie volgt

Updates

De lpg-monteurs hebben een extra afsluiter op de beschadigde installatie kunnen plaatsen. Daardoor is leegpompen van de tank niet meer noodzakelijk. De brandweer gaat retour naar de kazerne, en het voertuig wordt hierna geborgen.
Rondom het ongeval wordt door de VerkeersOngevallenAnalyse van de politie uitgebreid onderzoek gedaan. De LPG-installatie die geraakt is is zwaar beschadigd. Deze moet leeggepompt worden. Tijdens dit proces staat de brandweer stand-by. Hiervoor staat ook op de Dr van Stratenweg een brandweervoertuig. De Bannenweg (N216) is nog afgesloten, maar deze wordt zodra het onderzoek dat toelaat weer vrijgegeven. In de richting van de A15 (Gorinchem uit) dient u wel rekening te houden met overlast door een wegversmalling.
De situatie rondom het incident en de LPG-tank zijn onder controle. Een monteur van het tankstation zal lekkage aan de LPG-tank repareren. De hulpdiensten schalen af en de wegafzetting wordt tot op 100m rondom de incident-locatie aan de Banneweg opgeheven. Twee gewonden zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Een eventueel derde betrokkene is niet gevonden. Dit ondanks de zoektocht met de politiehelikopter en een duikteam. De woordvoerder van de brandweer heeft de aanwezige pers en fotografen te woord gestaan.
De afzetting van de A27 wordt snel weer opgeheven. De beide afritten van de A15 ter hoogte van Gorinchem blijven nog wel afgesloten. Volg daar de verkeersaanwijzingen voor het vervolgen van uw route.
Aanleiding van deze afzetting is een ongeval waarbij een voertuig tegen een vulpunt van een LPG-installatie is aangereden en deze lek raakte. De lekkage is afgesloten. Desondanks zijn beide afritten Gorinchem/A15 en de A27 ter hoogte van Gorinchem tijdelijk afgesloten. Bij dit ongeval zijn twee personen gewond geraakt en wordt naar een eventueel 3e betrokkene gezocht. Hierbij worden de hulpdiensten geholpen door een politie helikopter.
De Banneweg in Gorinchem is aan beide zijden volledig afgesloten. De omgeving van het tankstation is ruim afgezet echter de nabij gelegen woningen en gebouwen hoeven niet ontruimd te worden. Er is opgeschaald voor een grote hulpverlening en dat brengt veel voertuigen van hulpdiensten met zich mee.