alt

Personen te water 3e Merwedehaven Dordrecht

Door nog onbekende oorzaak zijn er maandagmiddag meerdere personen te water geraakt aan de 3e Merwedehaven in Dordrecht.

Updates

De Politie laat maandagavond weten dat een van de slachtoffers in het ziekenhuis is overleden. Het tweede slachtoffer ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis.
De zoekactie is beëindigd nadat definitief bevestigd werd dat er 2 opvarenden op het bootje aanwezig waren. Er worden geen opvarenden meer vermist. De hulpdiensten, trauma- en politiehelikopter, duikteams en KNRM vertrekken van de incident locatie. De twee slachtoffers ontvangen in het ziekenhuis verdere medische zorg.
Naast 3 duikteams is ook de politiehelikopter ingezet. Zij zoeken met een warmte beeld camera mee naar mogelijk nog twee vermiste opvarenden.
Rond half vier in de middag ontving de meldkamer de melding van meerdere personen te water. Hierop zijn naast de KNRM en hulpdiensten ook twee traumahelikopters gealarmeerd. Twee opvarenden zijn na uit het water te zijn gered direct vervoerd naar het ziekenhuis.